Ekokylässä järjestetään joka vuosi kaksi talkooviikkoa, aina touko- ja elokuun viimeisillä kokonaisilla viikoilla. Talkooviikkojen ohjelmaan kuuluu paitsi töitä, myös yhteisöön tutustumista, rantasaunomista sekä yhteisiä illanviettoja musisoinnin tai vaikkapa sählynpeluun merkeissä. Toivomme, että talkoolaiset voivat olla paikalla koko viikon, tai ainakin viikon alusta 3-4 päivää. Talkooviikot alkavat maanantaina klo 9, mutta paikalle voi saapua jo sunnuntai-iltana. Talkooviikkojen aikana huonemajoitus ja ruokailut (aamiainen (klo 8), lounas (klo 13) ja päivällinen) ovat talkoolaisille maksuttomia. Mikäli Ekokylä kiinnostaa asuinpaikkana, talkooviikko toimii Ekokylään asettumisen ensimmäisenä vaiheena.

Ilmoittaudu talkooviikolle sähköpostitse tai puhelimitse ja kerro millaisia töitä olet valmis tekemään.


8.-10.12.2017 Olemisen oikeus -retriitti
Olemisen oikeus -retriitissä sinulla on mahdollisuus laskeutua olemaan itsesi äärelle ja kuuntelemaan läsnäolevaa hetkeä. Olemisen tila sinussa antaa luvan kaikenlaisille oloille, tunteille ja kehon aistimuksille niin ettei ole mitään, mitä sinussa pitäisi olla tai mitä sinussa ei saisi olla vaan voit olla rauhassa kaiken kanssa.

Olemisen oikeus -retriitin erilaiset harjoitteet auttavat sinua saamaan yhteyden tähän hyväksyvään, sallivaan olemisen tilaan itsessä niin, että myös erilaisten harjoitteiden tekeminen ei ole tekemistä, suorittamista vaan rentoa olemista.

Retriitti pitää sisällään kundaliinijoogaperinteen harjoitteita, erilaisia meditaatioita, tanssia/vapaata liikettä ja äänirentoutuksia. Viikonlopunaikataulussa on tilaa myös vapaalle olemiselle ja hetkessä syntyville kohtaamisille. Sinulla on lupa valita, mihin ohjatuista ohjelmista osallistut.

Ohjaajina kundaliinijoogaopettaja, fysioterapeutti Minna Myllymäki ja mindfulness-ohjaaja, tanssi-liiketerapeutti Gila Heimonen.

Hinta:
  • Ohjelma 150 € / 100 € (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset)
Majoitus ja ruoka:
  • huonemajoitus omin liinavaattein 2-3 hengen huoneessa 15 € / hlö/yö
  • huonemajoitus omin liinavaattein yhden hengen huoneessa 20 € /yö
  • liinavaate-pyyhesetti 5 € / vknl / hlö
  • ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen) 43 € / hlö / pe-su
Jos retriitti kutsuu sinua voimakkaasti, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta maksaa siitä koko hintaa, ota yhteyttä niin keskustelemme asiasta.

Voit halutessasi osallistua vain ohjelmaan (ei majoitusta ja/tai ruokailua).

2018 toukokuu (päivämäärät avoinna) / Talkooviikko
Toukokuun talkooviikolla töitä on etenkin puutarhan ja piha-alueen sekä rakennusten kunnostuksen parissa. Täysiä talkoopäiviä vastaan tarjoamme huonemajoituksen ja ruokailut veloituksetta. Rantasauna lämpiää joka ilta ja luvassa on myös yhteisöön tutustumista ja yhteisiä illanviettoja pelaten ja musisoiden.

2018 elokuu (päivämäärät avoinna) / Talkooviikko
Elokuun talkooviikon ohjelmassa on sadonkorjuuta ja muita syystöitä. Täysiä talkoopäiviä vastaan tarjoamme huonemajoituksen ja ruokailut veloituksetta. Rantasauna lämpiää joka ilta, yhteisöä esitellään ja vietetään aikaa yhdessä vaikkapa pelaten ja musisoiden.


Ilmoittaudu talkooviikoille mieluiten sähköpostitse osoitteeseen info ( at ) keuruunekokyla.fi ja kerro millaisia töitä olet valmis tekemään ja onko sinulla joitain fyysisiä rajoitteita töiden suhteen. Talkooviikko on hyvä tapa tutustua yhteisöön, jos ekokylässä asuminen kuuluu tulevaisuuden toiveisiin. Talkoiden osallistujamäärä on rajattu, ja viikko täyttyy yleensä nopeasti, joten jos haluat mukaan, kannattaa toimia nopeasti!

Ajo-ohjeen löydät täältä. Sovithan vierailustasi aina etukäteen sähköpostitse tai puhelimitse. Otamme vieraita vastaan pääsääntöisesti vain talkooviikkojen ja tapahtumien yhteydessä.
Talkooprojektit kesäkaudella 2017 (mahdollisesti jatkuvat 2018)

Kutsumme Keuruun Ekokylään täsmätalkoolaisia eri töihin, joihin tarvitsemme lyhyen Suomen kesän aikana apua. Meillä on työprojekteja, joihin toivomme löytävämme innostuneita, työkokemusta omaavia, suomen- ja/tai englannin kielen taitoisia talkoolaisia. Jos olet oma-aloitteinen, vastuullinen ja pystyt toimimaan sekä itsenäisesti että ryhmässä, niin tervetuloa!

Tarjoamme majoituksen 1-2 hengen huoneissa, hyvän luomukasvisruoan ja mahdollisuuden tutustua yhteisöelämään. Töitä tehdään arkipäivisin 5 tuntia. Ruokamaksu on 8 e päivässä. Aluksi viikon koeaika. Vapaa-ajalla talkoolaiset voivat osallistua kaikkeen yhdessä järjestettyyn toimintaan, kuten musisointiin, piireihin, peleihin, saunomiseen jne. Ekokylän polkupyöriä voi lainata pyöräretkia varten. Päihteiden käyttö on Ekokylässä kielletty.

Projektien kuvaus:

  1. Kasvimaan hoitoa ja sateella töitä keittiössä. Ajankohta touko-syyskuu.
  2. Betonikattotiilien kunnostus. Ajankohta kesä-elokuu.
  3. Kattojen korjausta. Ajankohta kesä-elokuu.
  4. Ikkunoiden korjaus vanhoilla menetelmillä. Ajankohta kesä-elokuu.

Ilmoittaudu sähköpostiosoitteeseen info at keuruunekokyla.fi ja kerro itsestäsi sekä työ- ja vapaaehtoistyökokemuksestasi, sekä motivaatiostasi tehdä talkootyötä ekokylässä.

Keuruun Ekokylä
Kivijärventie 300
42700 Keuruu

info(at)keuruunekokyla.fi
050 435 1250